Wat kun je doen tegen huisstofmijt?

Veel mensen geven aan last te hebben van een geïrriteerde keel wanneer zij lang in bepaalde ruimtes in huis zijn geweest. Hoewel je gelijk denkt aan een te droge lucht is er mogelijk wat anders aan de hand. Het is namelijk ook mogelijk dat er sprake is van huisstofmijt bij jou in huis. Benieuwd wat je hier het beste tegen kunt doen? Lees dan snel verder, we laten het je in dit artikel namelijk allemaal zien!

Zorg voor de juiste vochtbalans 

Tijd om te kijken naar de eerste tip op dit lijstje. Zorg ervoor dat de relatieve vochtigheid in je huis onder de 50% blijf. Een ontvochtiger of een nieuwe BRISE airpurifier kan helpen de luchtvochtigheid laag te houden. Met een hygrometer (verkrijgbaar bij bouwmarkten) ben je in staat om de luchtvochtigheid te meten. Dit maakt het mogelijk om te zien of de producten inderdaad goed werken bij jou in de kamer. 

Was je beddengoed wat vaker 

Was alle dekens, kussenslopen en dekbedovertrekken in heet water van ten minste 54,4 °C als je er zeker van wilt zijn dat alle huisstofmijt gedood wordt. Als beddengoed niet heet gewassen kan worden, stop het dan ten minste 15 minuten in de droger bij een temperatuur van meer dan 54,4 graden Celsius om de mijten te doden. Was en droog het beddengoed vervolgens om de allergenen te verwijderen. 

Kies een ander soort vloer

Tapijt vormt een comfortabele leefomgeving voor huisstofmijten. Dit geldt vooral als het tapijt over beton ligt. Dit is namelijk een type vloer wat erg gemakkelijk vocht vasthoudt en een vochtige omgeving vormt voor de vorming van huisstofmijt. Vervang als het kan tapijt door tegels, hout, linoleum of vinyl vloerbedekking. Dit zal echt een wereld van verschil maken voor het bestrijden van huisstofmijt. 

De bovenstaande tips maken het een stuk makkelijker om zelf iets tegen huisstofmijt te doen. Neem zeker even een kijkje op de site van Suvios om te zien welke soorten luchtreinigers er momenteel bij hen te vinden zijn. Hiermee zorg je binnen no time voor het verminderen van huisstofmijt in huis.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *