Heeft u last van kalknagels? Wij leggen u er alles over uit!

Heeft u last gekregen van kalknagels? Dat kan heel vervelend zijn, en natuurlijk ook niet zo mooi. Maar wat is een kalknagel eigenlijk precies? Hoe ontstaan ze? En hoe kunt u ze behandelen? In dit artikel leggen we u alles uit over de oorzaken, symptomen en behandelingen tegen kalknagels.

Wat zijn kalknagels?

Wanneer u kalknagels heeft, heeft u een schimmelinfectie aan de nagels. Op de huid van uw voeten leven allerlei schimmels en bacteriën, die op zichzelf niks kwaad doen. Echter kan het zijn dat deze schimmels de kans krijgen om uw huid of nagels daadwerkelijk binnen te dringen, en wanneer dat gebeurt krijgt u kalknagels.

Meestal ontstaan kalknagels door vochtige of beschadigde nagels. Schimmels groeien over het algemeen beter op vochtige, warme plekken, en dus zijn uw voeten hiervoor ideaal, voornamelijk wanneer u meestal sokken en schoenen aanheeft. Over het algemeen geldt dat hoe droger de voeten, hoe kleiner de kans op schimmels. Probeer daarom niet continu op sokken en schoenen te lopen.

Hoe herkent u kalknagels?

Maar hoe kunt u kalknagels dan eigenlijk herkennen? Over het algemeen zult u de volgende symptomen kunnen zien; witgele, groene of bruine verkleuring van uw nagel, verdikking van uw nagel, broosheid of brokkeling, schilfers onder uw nagels en nagels die erg langzaam groeien.

Wat kunt u doen tegen kalknagels?

Als u de bovenstaande symptomen herkent, wat kunt u dan doen om van uw kalknagels af te komen? U kunt de infectie op verschillende manieren behandelen. Over het algemeen worden speciale producten tegen kalknagels het meeste gebruikt, zoals speciale vloeistoffen of kalknagelpennen. Hierbij brengt u de vloeistof gewoon op de nagel aan, of gaat u met de pen over de nagel heen.

Daarnaast kunt u azijn gebruiken om van uw kalknagels af te komen. Hierbij dient u de desbetreffende nagel(s) iedere dag een kwartiertje in een badje azijn te weken, waarna u uw voeten goed moet afspoelen met water. Door het zuur van de azijn worden de schimmels gedood.

Als laatste kunt u kiezen voor een laserbehandeling. Hierbij wordt uw nagel plaatselijk heel erg verhit, waardoor de schimmels gedood worden. Het omliggende weefsel gaat hierbij niet kapot. Echter kan het wel een aantal maanden tot een jaar duren voordat u het resultaat van de laserbehandeling ziet, en de behandelingen – u heeft er meestal meerdere nodig – kunnen pijnlijk zijn.

Bent u op zoek naar producten tegen kalknagels? Kijk dan eens op https://www.mycosan.com/nl/.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *