De zomer komt eraan

Nog 1 week dan begint de zomer vakantie. Heerlijk, zon, zee en strand! Genieten van goede leven. Tijd voor elkaar. Lange avonden, gezelligheid met vrienden en bekenden. Daar hoort vaak een drankje en een hapje bij. Best lastig om de kilo’s dan onder controle te houden. 

Elk jaar opnieuw neem ik me weer voor om op mijn gewicht te letten, maar echt succesvol is niet.
Dat ga ik dit jaar anders. Een vriendin wees mij op de website van een goede online diëtiste in Enschede. Doordat de begeleiding volledig online kan, heb ik geen tijdsverlies. Heb ik een vraag, dan stuur ik een appje en bij uitgebreide vragen een mail. Perfect geregeld. Wat een uitkomst is dat. Ik dacht altijd dat op gewicht blijven inhield dat ik dan geen lekkere dingen meer kon eten of drinken, maar dat blijkt niet zo te zijn. 

Gezonder eten

Naar mijn mening eet ik heel gezond en lekker. Dat was niet helemaal het geval. Onbewust zaten er toch wel aardig wat ingrediënten in mijn recepten. En misschien nog wel belangrijker, eet regelmatig. Niet na 19.00 uur nog warm eten. Het devies luidt, begin met een zwaar ontbijt. Warme maaltijd voor lunch en je diner moet licht zijn, dus bijvoorbeeld een boterham. Dat is heel mooi bedacht en ik geloof ook zeker dat het werkt, maar in de praktijk is dat voor mij niet uitvoerbaar. Goed ontbijten gaat nog wel, maar een warme lunch is al niet meer haalbaar. Laat staan een diner voor 19.00 uur in de avond. Met 2 kinderen die bijna elke dag tot 19.00 uur aan het sporten zijn en daarnaast nog een baan, ben ik al blij als er wat gezonds op tafel staat. 

Om het afvallen te ondersteunen ben ik gaan sporten met een personal trainer. Hierdoor kan ik deze zomer heerlijk genieten van alle ongezonde dingen zonder kilo’s aan te komen. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *