Neurofeedback als hersentraining

Wil jij veerkrachtiger en met meer rust in het leven staan? Neurofeedback is een manier om jouw brein te trainen om optimaal te werken. Het is als het ware fitness voor je hersenen, terwijl je hier zelf eigenlijk niets voor hoeft te doen. Je luistert tijdens neurofeedback namelijk gewoon naar muziek of kijkt naar een film. Op een dieper niveau zorgt dit echter voor vermindering van klachten die zich op fysiek of emotioneel vlak voor kunnen doen. Merk jij bijvoorbeeld dat je moeite hebt met dingen onthouden en je concentreren? Krijg meer focus en rust met neurofeedback. 

Voor wie is neurofeedback?

Neurofeedback is er voor iedereen die klachten wil verhelpen en meer innerlijke rust wil ervaren. Voor volwassenen, maar ook voor kinderen heeft dit vele positieve effecten. Benut je volle potentieel door je brein te trainen om beter te functioneren. Wanneer jouw centrale zenuwstelsel verstoord is, kan dit voor vele klachten zorgen. Je raakt bijvoorbeeld snel overprikkeld en kan niet goed omgaan met emoties en stressvolle situaties. Hierdoor kan het leven jou soms teveel worden en heb je het gevoel dat je nooit echt kunt ontspannen. Door neurofeedback krijg je als het ware weer een reset van jouw brein, zodat je weer meer in balans kunt komen. Zo ervaar je al direct verlichting na een neurofeedback behandeling. Met meer evenwicht kan jij beter omgaan met situaties en uitdagingen in het leven. 

Neurofeedback voor kinderen

Ook kinderen hebben veel baat bij neurofeedback. Heeft jouw zoon of dochter moeite met meekomen in de klas? Raakt hij of zij snel overprikkeld en is hij of zij onrustig? De veilige methode zorgt ervoor dat kinderen gewoon een film kunnen kijken, terwijl de balans voor prikkelverwerking hersteld wordt. Zo komt er meer evenwicht en rust, zodat jouw kind zich meer ontspannen en helder voelt. Dit heeft weer positieve gevolgen op verschillende levensgebieden, zoals op school of op sociaal vlak. Kinderen ervaren neurofeedback positief, omdat ze er eigenlijk niets voor hoeven te doen. Ze kunnen lekker achterover zitten en iets leuks op het beeldscherm bekijken.

Hoe werkt neurofeedback?

Neurofeedback werkt door informatie terug te koppelen naar de hersenen. Op maar liefst 16 verschillende frequentiegebieden wordt informatie doorgegeven, zowel in de linker als de rechterhersenhelft. Wanneer er instabiele activiteit vertoond wordt, dan krijgen de hersenen feedback. Zo wordt het brein gereorganiseerd, zodat het centrale zenuwstelsel weer optimaal gaat functioneren. Door middel van het herstellen van afwijkende patronen in de hersengolven, wordt de balans hersteld in het brein. Hersengolven worden gemeten in frequenties, dit zijn het aantal trillingen per seconde. Dit is uitgedrukt in Herz. Deze frequentie is verbonden met de mogelijkheid van gefocust kunnen zijn en doelgericht werken. Bij langzame hersengolven, is het gemakkelijker een meditatieve staat te bereiken. Daarnaast wordt het immuunsysteem geactiveerd en kan het lichaam zich herstellen. Met neurofeedback worden de beta golven, die voor stress en onrust zorgen, gekalmeerd zodat je mentaal tot rust kunt komen. Zo voel jij je creatiever, meer verbonden met jouw binnenwereld en ervaar je betere nachtrust. Mocht je nog meer vragen hebben als wat is neurofeedback, lees gerust verder op deze site.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *