Wat jij moet weten over de smith machine

Iedereen die vaak in de sportschool staat, kent de smith machine wel. Je zult het apparaat waarschijnlijk beschouwen als een die altijd bezet is. En dit is niet zomaar zo. Het apparaat is enorm handig en brengt veel voordelen met zich mee. Je kunt er haast iedere oefening die je kunt bedenken opdoen. Over het algemeen wordt de smith machine vaak gebruikt voor squats. Maar ook lunges en RDL’s kun je gerust doen op de smith machine. Eigenlijk heb je vaak al genoeg aan een halterbankje en dit apparaat. Echte sportfanaten zullen dit vast wel herkennen. Maar wat is er eigenlijk zo bijzonder aan de smith machine? Om hierachter te komen is het zeker aan te raden om verder te lezen. Kijk ook voor meer informatie op tunturi.com

Wat is een Smith Machine eigenlijk?

Ten eerste is het handig om te weten wat een smith machine eigenlijk is. Dit is een apparaat dat je kan gebruiken als je met gewichten wilt trainen. Het is niets meer dan een frame, waar een barbell stang aan bevestigd is. Deze barbell loopt tussen de stalen rails door. Het resultaat hiervan is dat je alleen verticaal op en neer kunt bewegen. Zoals eerder genoemd kun je er enorm veel verschillende oefeningen mee doen. Smith machine squats zijn over het algemeen wel het meest populair.

Je kunt er veilig mee trainen

Wat een voordeel is van de smith machine is dat het heel veilig is. Zo worden je bewegingen beperkt en hoef je je nooit zorgen te maken of je de barbell wel houdt. Evenwicht is namelijk niet nodig. De barbell kan dus nooit vallen en dat is natuurlijk erg fijn om te weten. Je kunt je compleet focussen op de oefening zonder bang te zijn dat er iets mis gaat. Met volle kracht ga jij de oefeningen tegemoet. Wat is er nou beter dan dat?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *