Waarom ooglidcorrecties?

Waarom ooglidcorrecties? Een ooglidcorrectie is een van de meest uitgevoerde ingrepen en dit komt doordat het heel eenvoudig is. Het zorgt ook direct voor een prachtig resultaat en daarom zijn er veel mensen die ervoor kiezen. Heb jij last van een vermoeide blik? Denkt iedereen altijd dat je niet geslapen hebt? Dan kan dit komen doordat je hangende oogleden hebt, of juist extreme wallen onder je ogen. Met een ooglidcorrectie kun je hier eenvoudig vanaf komen en is dit natuurlijk erg handig. Zowel bij een onderste als een bovenste ooglidcorrectie wordt er vet verwijderd. Dit vet kan opstapelen in je oogleden als de spieren in de oogleden verslappen. Met de juiste ooglidcorrecties van een ervaren kliniek, is de kans heel groot dat je hier geen last meer van hebt. Maar wat is de oorzaak van overtollig huid rond de ogen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

De oorzaak van de symptomen

Onze huid heeft altijd al een goede elasticiteit gehad, maar dit verliezen we door de jaren heen. Hoe ouder je wordt, hoe minder elasticiteit de huid heeft. In combinatie met het vet dat uit de oogkas meer naar voren gaat liggen, zorgt de overtollige huid voor een hangende plooi boven de ogen. Jongeren mensen hebben hier bijna geen last van, maar bij oudere komt het steeds vaker voor. Naast de leeftijd en aanleg kunnen er ook andere oorzaken zijn voor hangende oogleden. Sommige mensen hebben een slechte schildklierfunctie, of een slechte nierfunctie. Hierdoor is de kans groter dat je hangende oogleden krijgt, maar het kan ook komen door allergie├źn. Hangende oogleden en wallen zorgen voor een ouder gezicht en dit is vervelend. Met ooglidcorrecties kun je dit corrigeren, zodat je weer jong oogt.

 

Ooglidcorrecties: de ingreep

Bij de ingreep krijg je altijd een plaatselijke verdoving, maar dit kan ook een volledige verdoving zijn. Er wordt altijd een snedelijn nauwkeurig afgetekend en dit gebeurt altijd terwijl je rechtop zit. Een goede aftekening is cruciaal voor een prachtig symmetrisch resultaat. De snede wordt gemaakt en het teveel aan vet en huid wordt weggenomen door de specialist in kwestie. Ook worden de bloedvaatjes tijdens ooglidcorrecties gecauteriseerd en wordt de snede gehecht. De hechting kan er altijd na 8 dagen uitgehaald worden en dit doet de specialist voor je. Bij een onderooglidcorrectie werkt dit net iets anders, maar is de insteek hetzelfde.

Het herstel van ooglidcorrecties

Veel mensen willen weten hoe je nu eigenlijk herstelt van ooglidcorrecties. De nazorg van een ooglidcorrectie is eigenlijk heel eenvoudig en vooral erg snel. De eerste uren na de ingreep kan er bloed uit de wond komen, maar dit is normaal. Het is wel van belang dat je niet achter het stuur kruipt en iemand anders je laat brengen. De zwelling zal dag 2 en 3 het ergste zijn, maar dit neemt in de lopende dagen af. Ook kunnen de wondjes wat gaan jeuken, maar is het erg belangrijk dat je hier niet aan gaat zitten. Let wel op, want intensief sporten of zware dingen tillen is de eerste weken na een ooglidcorrectie afgeraden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *