Hoe je nu eindelijk eens begint met afvallen

Het probleem waar bijna iedereen mee zit. Afvallen. Iedereen heeft wel eens naar zichzelf gekeken in de spiegel en gedacht ‘zo, daar kunnen wel wat kilo’s van af’.

Wat is er zo lastig aan afvallen?

Het lastigste aan afvallen is het beginnen. We kennen allemaal de nieuwjaars belofte om eindelijk 3 keer per week naar de sportschool te gaan, of eindelijk te stoppen met elk weekend eten te bestellen of net iets te veel te drinken. Vaak houden we dit niet meer dan een maand vol, waarna we weer in onze oude gewoontes terugvallen en de oude kilo’s ook weer terugkomen.

Consistentie, motivatie en discipline, waar haal je het vandaan?

Consistentie, motivatie en discipline zijn de drie grootste factoren als het gaat om afvallen. De consistentie om een vast ritme op te bouwen, zoals drie keer in de week om acht uur ‘s ochtends op staan om toch 10 minuten door het park te rennen. De motivatie om door te gaan, motivatie kan je halen uit heel veel verschillende dingen: van het geluksgevoel hebben dat je lekker hebt gesport, tot het simpele feit dat je jezelf fitter voelt en aan het afvallen bent! Dan de discipline om ook op de regenachtige of koude ochtenden gewoon door te zetten en niet makkelijke excuusjes te bedenken. We hebben allemaal wel eens gedacht ‘oh, ik ben zo moe, ik ga echt even relaxen vandaag’. Precies door dit soort excuusjes kom je uit je ritme en wordt het afvallen alleen maar moeilijker.

Hoe je het afvallen onder controle houdt

Een goed idee om alle factoren van het afvallen goed onder controle te houden, is door met vrienden af te spreken, of zelfs een groep te zoeken op het internet of bij je sportvereniging! Als je namelijk met andere mensen afspreekt om iets te doen, wil niemand een afhaker zijn. Het is ook nog eens een leuke manier om je sociale kringen uit te breiden en misschien mensen te ontmoeten die je normaal nooit had ontmoet! Heb je nou toch net wat meer hulp nodig? Dan kun je terecht bij Puur Figuur!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *