Steunzolen worden gebruikt om mensen met klachten aan hun voeten te helpen. De zolen kunnen slechte voetstanden corrigeren, pijn verhelpen aan je voeten en ook pijn verhelpen op andere plekken van het lichaam. Als er iets mis is met je voeten, dan kan de pijn namelijk gaan verspreiden door de rest van het lichaam, waardoor ook je heupen, knieën of rug pijn kunnen gaan doen. Bedrijven zoals http://skystep.nl/ kunnen mensen helpen om steunzolen aan te schaffen die op hun voeten zijn aangepast. In deze tekst gaan wij jou uitleggen wat redenen zouden kunnen zijn om steunzolen te nemen.

 

Steunzolen voor een verkeerde voetenstand

Een van de grootste redenen waarom mensen steunzolen nemen, is door het feit dat zij een verkeerde stand van hun voeten hebben. Doordat je voeten de verkeerde stand hebben, kun je verschillende klachten ervaren. Denk hierbij aan pijn in je voeten, heupen en rug, maar ook voeten die verkeerd gaan groeien. Je lichaam probeert de verkeerde voetenstand vaak al zelf te corrigeren, maar dit leidt tot extra spanning op andere spieren, waardoor je deze kunt overbelasten. Daar komt dan ook de pijn in andere delen van je lichaam, zoals je knieën, heupen, rug en benen vandaan.

 

Op maat gemaakt zolen of standaard steunzolen?

Als je van plan bent om steunzolen aan te schaffen, dan heb je meerdere keuzes waar je uit kunt kiezen. Het is namelijk mogelijk om bij een podotherapeut langs te gaan. Die maakt dan wat scans en metingen van jouw voeten en maakt de zolen vervolgens op maat. Ook is het mogelijk om de zolen online te kopen. Deze zolen zijn per afwijking te koop en kunnen dus ook speciaal gemaakt zijn voor jouw voeten. Het verschil tussend e twee opties zit ‘m vooral in de prijs. Bij een podotherapeut is het wat duurder.

 

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published.