Steeds meer Nederlanders kiezen voor acupunctuur om hun pijnklachten en stress te bestrijden. Door middel van naalden worden pijnlijke plekken in het lichaam behandelt en wordt de doorstroming van bloed en energie bevorderd. Steeds meer praktijken acupunctuur Tilburg trekken op. Woon jij in de buurt van Tilburg en ben je benieuwd wat een acupunctuurbehandeling voor jou kan betekenen? Hieronder vindt je de werkzaamheden van acupunctuur Tilburg!

Spierklachten en stress behandelen met acupunctuur

Acupunctuur zorgt voor een betere doorstroming van je bloed en energie. Dit wordt gedaan door naalden te plaatsen op de meridiaanpunten van het lichaam. Het idee is dat deze punten in verbinding staan met de energiebanen die door je lichaam lopen. Op het moment dat je last hebt van fysieke of mentale klachten is je lichaam uit balans en zijn je energiebanen geblokkeerd. Met de naalden worden deze blokkades doorgestoken en krijgt je bloed en energie weer de vrije loop. 

 

Met acupunctuur wordt voornamelijk ontspanning bevorderd. Met het doorbreken van de blokkades zal je bloeddoorstroming verbeteren wat voor een ontspannen gevoel zal zorgen. Je zult merken dat stress wordt verminderd en mogelijke slaapproblemen worden bestreden. Doordat je je meer ontspannen voelt zullen ook veel pijnklachten afnemen. Als je veel stress ervaart ben je vaak strak en gespannen wat fysieke problemen kan opleveren. Door de ontspanning door acupunctuur zul je merken dat ook de fysieke klachten zullen afnemen.

Soortgelijke behandelingen acupunctuur

Oorspronkelijk is acupunctuur een geneeswijze vanuit de Chinese cultuur. Uit dit land komen nog veel meer technieken die dezelfde geneeslijke eigenschappen kennen als acupunctuur. Als je bijvoorbeeld een angst voor naalden hebt, dan is ‘cupping’ misschien meer geschikt voor jou. Bij cupping worden er glazen bollen gebruikt van meerdere maten die op de rug worden geplaatst. Door middel van hitte worden de bollen vacuüm gezogen en wordt zo de huid omhoog getrokken. Net zoals acupunctuur moet cupping de bloeddoorstroming bevorderen. De techniek is met name geschikt om nek- en rugklachten te behandelen.

 

Naast cupping is ook ‘moxa’ een veelgebruikte techniek. Deze methode is eigenlijk een toevoeging op een standaard acupunctuurbehandeling. Bij moxa worden er Chinese kruiden verhit die de naalden verwarmen. Het verwarmen van de naalden moet de herstellende functie van de naalden nog verder versterken. Bij sommige praktijken acupunctuur Tilburg en andere plekken in Nederland wordt ook gebruik gemaakt van een warme lamp. Met de verwarmende lamp wordt hetzelfde effect gecreëerd als de kruiden. Moxa hoeft niet alleen in combinatie met acupunctuur te worden ingezet: het is namelijk ook mogelijk om de kruiden direct op de drukpunten van het lichaam te plaatsen. 

 

Er zijn praktijken acupunctuur Tilburg die naast acupunctuur ook moxa en cupping aanbieden. Bekijk de behandelingen op de website van een praktijk acupunctuur Tilburg om de mogelijkheden te ontdekken van een consult bij jou in de buurt.

Online afspraak maken bij acupunctuur Tilburg

Als je een praktijk acupunctuur Tilburg via het Acupuncturisten Overzicht hebt gevonden die bij jouw behoeften aansluit, dan kun je gemakkelijk online een afspraak boeken met de gekozen consult. Bij de eerste afspraak kun je kennis met elkaar maken en kun je zien of het iets voor je is. 

Leave A Comment

Your email address will not be published.