Wanneer een bacterie een resistentie tegen bepaalde middelen hebben verkregen dan spreken we van een ziekenhuisbacterie of een superbacterie.  Door bepaalde eigenschappen van de bacterie, valt de Pseudomonas aeruginosa onder deze groep. De infectie die deze bacterie kan veroorzaken is lastig te bestrijden doordat een groot deel van de Pseudomonas stammen antibioticaresistent zijn. De bacterie kan enorm gevaarlijk zijn voor mensen met een verzwakt immuunsysteem.

Eigenschappen van Pseudomonas aeruginosa

Pseudomonas aeruginosa eigenschappen kan je verdelen in twee groepen, namelijk:

  • Pseudomonas aeruginosa bacteriën in de antibioticaresistente groep. Wanneer de bacterie deze resistentie heeft, geeft het dit door. Dit doen ze van moedercel op dochtercel, maar ook kunnen ze deze eigenschap ook in hun omgeving doorgeven.
  • Pseudomonas aeruginosa bacteriën in de antibioticagevoelige groep. Wanneer de bacterie antibioticagevoelig is, is bestrijden van de bacterie nog steeds niet makkelijk. Dit komt onder andere doordat de bacterie via drinkwater kan zorgen voor herbesmetting. Op plekken in de voedingsmiddelenindustrie is het gebruik van antibiotica ook geen mogelijkheid.

Pseudomonas aeruginosa in water

Wanneer we ons gaan verdiepen in de voedingsindustrie zien we dat de oorzaak van de bacterie vaak terug te leiden is tot het proceswater of drinkwater van het vee. Dieren besmetten elkaar eenvoudig en de bacterie kan zich eenvoudig verspreiden. Op deze locaties kan je de bacterie niet met antibiotica bestrijden. Bestrijding met Watter kan hier wel. Dit is een manier om op een veilige manier drinkwater vrij te maken van schadelijke bacteriën. Dit systeem zet water en zout door middel van elektrolyse om in een disinfectiemiddel. Vervolgens zijn er 20 actieve stoffen in het water die ziektekiemen opruimen. Op deze manier maak je het water schoon van bacteriën zonder antibiotica te gebruiken.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published.