Alcohol wordt niet gezien als drugs, maar is eigenlijk wel een door de maatschappij geaccepteerde drug. Voorheen mocht je met 16 jaar al legaal alcohol drinken in Nederland, nu zit de grens op 18 jaar. Dit betekend wel dat zodra je 18 jaar bent je bijna overal wel aan alcohol kan komen. Juist doordat het overal en zo makkelijk te krijgen is kan je er makkelijk verslaafd aan raken, maar is het ook heel moeilijk om te stoppen met drinken. Wees je bewust van je drinkgedrag door dit artikel door te lezen met vijf tips om te minderen met alcohol drinken.

Minder drinken, zo doe je dat!

  1. Breng in kaart hoeveel je drinkt, door bewust te worden van je drinkgedrag kan je gaan minderen. Zorg ervoor dat je een overzicht maakt van wanneer je drinkt, waarom en hoeveel, pas dan kan je gaan proberen om te minderen of te stoppen. Je gaat dan ook automatisch bewuster drinken. 
  2.  Drink tijdens een avondje uit meer dan alleen alcoholische drankjes, bestel bij iedere ronde een spa blauw of een frisje. Zo zorg je ervoor dat je ook tussen de drankjes met alcohol goed blijft drinken en niet te veel alcohol drinkt. Het is namelijk stukken makkelijker om een slokje van je fris te nemen als het al voor je staat. 
  3. Maak afspraken met jezelf en blijf trouw aan die afspraak. Het is niet raar als je een spa blauw of een frisje besteld in plaats van een alcoholisch drankje.
  4. Bedenk een leuke challenge met je vrienden, zo kan je samen een periode zonder alcohol tegemoet. Doordat je samen die challenge aangaat is het niet raar dat je opeens geen alcohol meer drinkt en laten we eerlijk wezen wie gaat er een challenge uit de weg. 
  5. Vaak drinken mensen alcohol bij gebrek aan zelfvertrouwen, zorg ervoor dat je ego een boost krijgt. Zo kan je ook genieten zonder alcohol. 

Minderen met alcohol drinken is alleen een optie wanneer je nog net niet verslaafd bent. Als je al zo ver heen bent dat je verslaafd bent en niet meer zonder kan, dan is minderen geen optie meer, maar stoppen met drinken echt nodig. Wanneer je echt verslaafd bent aan alcohol drinken dan heb je begeleiding nodig. Die begeleiding kan je krijgen in een kliniek voor verslavingszorg.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published.